21.7 C
De Bilt

17-jarige Schiedammer schiet vuurwerk uit huis en verwond agent; dader direct opgepakt

Bij een integrale vuurwerkactie in Schiedam is vrijdagavond om 19:00 uur een agent gewond geraakt nadat vanuit een woning aan de Helsingborg er vuurwerk op hem werd afgeschoten. Het vuurwerk raakte de agent die met een piep in zijn oren en een brandwond in zijn nek naar het ziekenhuis is vervoerd. De politie heeft een 17-jarige jongen uit Schiedam aangehouden.

Groepje Schiedamse jongeren blijft ongedeerd

De agent sprak net een groepje jongeren aan, toen er vanuit een woning vuurwerk op hen werd afgeschoten. Het raakte de agent, maar gelukkig bleef het groepje jongeren ongedeerd. De politie is direct de woning binnengetreden en heeft een 17-jarige aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Niet alleen heeft de 17-jarige verdachte zich mogelijk schuldig gemaakt aan mishandeling, maar het is sinds 2021 ook verboden om in Schiedam vuurwerk af te steken. Wat de exacte ten laste legging zal zijn is nog niet bekend gemaakt, maar de jongeman kan zeker op een verzwaarde straf rekenen, omdat bij geweld tegen hulpverleners hogere straffen worden opgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio