8.8 C
De Bilt

Wegwerkzaamheden Abram van Rijckevorselweg (N210) gaan op 2 oktober van start in Capelle

Capelle aan den IJssel – Op de Abram van Rijckevorselweg (N210) in Capelle aan den IJssel wordt vanaf 2 oktober het asfalt vervangen. Er wordt geluiddempend asfalt aangebracht. De werkzaamheden duren een week en vinden plaats in de avond en nacht. Automobilisten moeten rekening houden met een langere reistijd.

Dagelijks rijden circa 54.000 motorvoertuigen over de Abram van Rijckevorselweg. De levensduur van het asfalt is afhankelijk van het weggebruik. De weg tussen Kralingseplein (afrit A16) en Capelseplein is aan vervanging toe. Wethouder Marc Wilson, verantwoordelijk voor beheer van de buitenruimte: “Het nieuwe asfalt is nodig om de veiligheid van de Capellenaren en andere weggebruikers te borgen en kwaliteit van de weg – ook de geluidsreducering – te verbeteren.”

Verkeershinder in de avond en nacht

De werkzaamheden zijn van maandagavond 2 oktober tot uiterlijk zaterdagochtend 7 oktober. Er wordt iedere avond gewerkt vanaf 21.00 uur tot uiterlijk 06.00 uur de volgende ochtend. De verwachting is dat het werk in 4 nachten klaar is. De 5e nacht geldt als reserve.

Omleidingsroute bij Abram van Rijckevorselweg

Het weggedeelte tussen Kralingseplein en Capelseplein wordt in beide richtingen geasfalteerd. De weg is tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht deels dicht.

Automobilisten worden omgeleid via de A16, A20 (afrit 16) Capelseweg, Kanaalweg, Abram van Rijckevorselweg.

  • Verkeer vanuit Kralingseveer en ‘s Gravenland

Vanaf de afslag met de IJsselmondselaan tot aan Capelseplein is er minimaal één rijstrook beschikbaar.

  • Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel richting Rotterdam

Automobilisten kunnen gebruik maken van de busbaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio