9.8 C
De Bilt

Accent VSO opent leerling restaurant ‘’ Eten op Zuid”

Rotterdam – Op donderdag 9 januari 2020 om 14.00 uur opent Accent VSO op Zuid aan de Pythagorasweg 80 te Rotterdam Lombardijen het nieuwe leerling-restaurant met de naam “Eten op Zuid” . Ook wordt dan de nieuwe naam aan de gevel onthult aan de voorzijde van het schoolgebouw. Wijkbewoners, ouders en andere belangstellenden kunnen in het nieuwe restaurant in de toekomst 2x per week een driegangenmaaltijd komen eten voor een klein bedrag.

Tweemaal per week kwamen de bewoners van het naast gelegen seniorencomplex de Zonnetrap al eten in het oude restaurant. Vanaf 9 januari zullen zij nu dus worden ontvangen in het geheel vernieuwde en verbouwde restaurant. Daar kunnen de horeca leerlingen vanaf die dag leren in een “levensechte’’ situatie.

Leerlingen van de school bereiden er de maaltijden olv hun horeca-vakdocent en worden op deze manier voorbereid op toekomstig werk in een restaurant en/of keuken buiten de school. Sinds januari 2019 maakt de voormalige A.J. Schreuderschool deel uit van de scholengroep Accent, een onderdeel van het CVO schoolbestuur in Rotterdam.

Accent VSO op Zuid

De nieuwe naam is Accent VSO op Zuid. De nieuwe naam op de voorgevel aan de Spinozaweg-zijde zal tijdens de opening van het restaurant ook worden onthuld door de bestuurder van de scholenkoepel CVO, Dhr. Henk Post.

De voormalige A.J. Schreuderschool geeft onderwijs aan zeer moeilijk lerende jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, die specialistische of intensieve zorg nodig hebben om tot leren te komen. Accent verzorgt naast praktijkonderwijs op 4 scholen in Rotterdam nu dus ook Voortgezet Speciaal Onderwijs op 2 locaties in Rotterdam Zuid en Rotterdam Noord.

Praktijklokalen

De school bevindt zich in een modern schoolgebouw met goed uitgeruste praktijklokalen, waarin leerlingen in “levensechte”’ situaties werk en leerervaringen kunnen opdoen. Zo leren zij o.a. in dit nieuwe schoolrestaurant maaltijden te verzorgen en te bedienen.
Naast theorielessen krijgen de leerlingen veel praktijklessen aangeboden.
Door de huidige intensievere samenwerking met de scholen voor praktijkonderwijs kan het VSO met leerlingen in het grensgebied tussen VSO en het Praktijkonderwijs gericht gedifferentieerd onderwijs bieden in speciale PRO/VSO klassen. Zo ontstaan er voor de VSO leerlingen meer en betere ontwikkelmogelijkheden.

Meer Informatie : via Mevr. E. Nagtegaal en mevr. L. Hilkemeijer, tel :  010-2930808

Locatie : VSO op Zuid, Pythagorasweg 80, 3076 AJ  Rotterdam

Datum opening: 9 januari 2020,             Inloop 13.30 uur, opening ca. 14.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio