4.3 C
De Bilt

AED demonstratie op Amnestyplein in Capelle: “Een sterk AED netwerk redt levens!”

In het geval van een hartstilstand telt iedere seconde. Het is daarom belangrijk dat bekend is waar in Capelle de AED’s hangen en dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimerenOp donderdag 2 maart van 12.00 tot 16.00 uur geeft de EHBO-vereniging Capelle aan den IJssel demonstraties over hoe de AED werkt. Ook over de subsidieregeling AED van de gemeente is informatie te krijgen.

EHBO-vereniging en medewerkers van de gemeente staan bij het Energieloket aan het Amnestyplein in het centrum. Hier wordt onder andere gedemonstreerd hoe een AED werkt. Ook wordt er informatie gegeven over reanimatiecursussen en de subsidieregeling AED van de gemeente. Bezoekers kunnen een gratis reddingsdeken en pleisterset krijgen (zolang de voorraad strekt).

Blij met de aandacht

Wethouder Marc Wilson is blij met de aandacht voor de AED’s:  “In Capelle hebben we een bijna dekkend netwerk met AED’s. Het is handig om te weten waar een AED in de buurt hangt. Op onze website staan alle locaties. En als we meer AED’s kunnen plaatsen dan is dat fijn: een sterk AED netwerk redt levens!”
Alle AED’s zijn te vinden op AED-kaart.

Subsidieregeling Capelle

Speciaal om het AED-netwerk nog verder te versterken is er een subsidieregeling. Meer informatie hierover is te vinden op www.capelleaandenijssel.nl/subsidies. Enkele voorwaarden zijn dat er nog geen AED hangt binnen 500 meter en dat de AED 24/7 bereikbaar moet zijn.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio