-2 C
De Bilt

Nederlanderschap voor 6 Albrandswaarders

Albrandswaard – Tijdens een korte ceremonie heeft burgemeester Jolanda de Witte woensdagmiddag 2 september 2020 de officiële naturalisatiedocumenten overhandigd aan vier volwassenen en twee kinderen die in Albrandswaard wonen. Zij ontvingen het bewijs van Nederlanderschap en mogen zich vanaf nu Nederlands staatsburger noemen.

De naturalisatieceremonie is een officiële bijeenkomst waarin de vier volwassenen hebben beloofd de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en bijbehorende plichten te vervullen. Iedereen vanaf zestien jaar die zich wil naturaliseren is verplicht de verklaring van verbondenheid af te leggen.

Nederlanderschap

Vanwege de coronamaatregelen waren alleen de hoofdrolspelers aanwezig. Het was voor hen een feestelijk moment. Naturalisatie bestaat uit veel langdurige procedures en vraagt dan ook veel tijd en geduld. Voor deze zes mensen is het wachten nu klaar. Zij kunnen morgen meteen hun Nederlands paspoort aanvragen en hebben nooit meer een verblijfsvergunning nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio