14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Anonieme tip leidt tot in beslagname van 5 wapens

Rotterdam – Naar aanleiding van een tip bij Team Criminele Inlichtingen deed de politie onderzoek in een woning aan de Carnissesingel in Rotterdam Zuid. Verschillende wapens, waaronder twee airsoft wapens en een luchtbuks, werden aangetroffen in de woning. Deze zijn in beslag genomen.

Wapens

In de woning van de 23-jarige Rotterdammer werden twee airsoft wapens, een luchtbuks, boksbeugel en vlindermes gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Het OM neemt later een beslissing over het vervolg van deze zaak.

Tipgeldregeling

In de strijd tegen het vuurwapengeweld looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam sinds oktober 2019 beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een melder maximaal 750 euro. Om de identiteit van deze persoon nog beter af te kunnen schermen, komen politie en OM nu met een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio