21.6 C
De Bilt

Ansichtkaartenactie: kleine moeite, groot plezier

Capelle aan den IJssel – Een ansichtkaart blijkt de moeite waard. De lockdown was lastig voor ons allemaal, maar vooral voor ouderen en mensen die de helemaal deur niet uit konden. Bijvoorbeeld vanwege gezondheidsklachten. Daarom stuurden leerlingen van Capelse basisscholen ze een kaartje. Een van de vele blije reacties: ‘In deze vreemde tijd doet het een mens goed zo’n lieve kindergroet te krijgen’.

Ansichtkaartenactie van Bibliotheek aan den IJssel

Bibliotheek aan den IJssel bedacht de actie en liet de ansichtkaarten maken. Buurtcoach Jacqueline van Gent van Welzijn Capelle verspreidde ze onder verschillende basisscholen, samen met haar collega-buurtcoaches. Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van vijftien Capelse scholen schreven samen ruim 1.250 kaarten: een geweldige prestatie.

Extra steuntje gewaardeerd

Mét een mooi berichtje erop gingen de kaarten daarna in de bus bij iedereen die wel een extra steuntje kon gebruiken. Bibliotheek aan den IJssel merkte hoe blij de ontvangers waren: het regende bedankjes. Die kwamen binnen via de mail, Whatsapp, een telefoontje of een mooie kaart. Muriel Steegstra, teamleider Educatie van Bibliotheek aan den IJssel: ‘Ontzettend leuk dat zoveel kinderen door deze geslaagde samenwerking tussen Bibliotheek aan den IJssel en Welzijn Capelle zóveel mensen blij hebben kunnen maken!’

Meer acties

Naast deze actie waren er nog andere acties die mensen een hart onder de riem staken. Het SOS-team bedacht een tekeningenactie: kinderen maakten mooie tekeningen voor iemand die het moeilijk had. Een aantal buurtcoaches van Welzijn Capelle brachten ze vervolgens langs. Het SOS-team is een samenwerking van stadsmariniers, handhaving, politie, Sportief Capelle, CJG en Welzijn Capelle. Zij komen regelmatig bij elkaar om de samenwerking in Capelse buurten verder te verbeteren.

Weer andere buurtcoaches van Welzijn Capelle brachten een bloemetje met kaart voor de bewoners van de Rozenburcht en Schinckelhove. Ondanks de lockdown waren er zo toch nog blije gezichten. Zoals die van opa Wim!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio