‘Beleving’ van Stadserf gepeilt door Gemeente Schiedam peilt

Beleving van het Stadserf

Schiedam – Wat is de beleving van het Stadserf. De gemeente Schiedam wil van Schiedammers weten hoe zij het Stadserf ervaren en beleven. Dit kunnen zij vanaf vandaag aangeven in een online panelonderzoek van het Kenniscentrum. De enquête is onderdeel van de uitwerking van een plan voor het erf, dat op verzoek van de gemeenteraad wordt uitgewerkt.

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Schiedam gevraagd om in kaart te brengen hoe de herontwikkeling van het Stadserf vorm kan krijgen. Er wordt momenteel gewerkt aan de uitwerking van het plan ‘Curve’. Dat gaat uit van behoud van de kantoortoren en moet leiden tot een levendig, groen stadsplein met daaromheen nieuwe bebouwing. Er wordt gedacht aan woningen een grand café en een eigen entree voor Theater aan de Schie. Daarbij zou ook ruïne Huis te Riviere meer in het zicht moeten komen en verschillende afdelingen van de gemeente zouden in één gebouw moeten worden gehuisvest.

Zorgvuldigheid

De herontwikkeling van het Stadserf moet het gebied een impuls geven. Nu is er nog veel leegstand. Ook de ‘stenige’ uitstraling van het gebied nodigt niet uit tot ontmoeten en ontspannen en is bovendien weinig duurzaam. Op verzoek van de gemeenteraad wordt de voorkeursvariant Curve daarom op dit moment verder uitgewerkt. Er wordt bijvoorbeeld gesproken met diverse belanghebbenden, onder anderen omwonenden en ondernemers die in het gebied actief zijn.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp: “We begrijpen dat een herontwikkeling van zo’n centrale plek veel mensen raakt. We gaan daarom zo zorgvuldig mogelijk te werk en willen de gemeenteraad een optimaal beeld geven van wat er financieel, organisatorisch en ruimtelijk nodig is om dit goed te doen. Ook willen we in deze voorbereidende fase weten hoe het huidige Stadserf wordt beleefd door Schiedammers en hoe zij aankijken tegen het plan Curve.”

Online enquête

Schiedammers kunnen van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 21 november 2021 meedoen aan een online panelonderzoek van het Kenniscentrum. Dit moet onder meer een beeld opleveren van hoe Schiedammers het huidige Stadserf ervaren en wat ze van het plan Curve vinden. De resultaten van dit onderzoek worden de gemeenteraad van Schiedam aangeboden, als onderdeel van de business case. Op basis van deze uitwerking moet worden besloten of en in welke vorm de herontwikkeling van het Stadserf wordt doorgezet.

Meer informatie over de herontwikkeling van het erf is te vinden op:

schiedam.nl/stadserf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img