1.7 C
De Bilt

Nieuwe bezems en handschoenen voor Ravelstraat

Albrandswaard – Bezemschoon! De Ravelstraat en Bartokstraat liggen er altijd pico bello bij. Dat is mede te danken aan de heer van Driel, die samen met de heren Louw, Verhey, Morin en Emons de straten schoonhoudt. Wethouder Martijn Heezen overhandigde woensdag 9 september nieuwe bezems en handschoenen aan de leden van dit burgerinitiatief. Hier komen we de kerstdagen wel mee door”, aldus een opgetogen heer van Driel.

Bezemen

Ruim tien jaar geleden pakte de heer van Driel voor het eerst de bezem op en veegde zwerfvuil en – vooral in het najaar – bladeren op. In de loop der jaren sloten buren zich aan en werd menig bezem kapot geveegd voor een schone, opgeruimde straat.

Versleten

Na weer een intensieve schoonmaakperiode zijn de bezems en handschoenen versleten. De oproep aan de gemeente om deze te vervangen, vond wethouder Martijn Heezen een mooi moment om de actieve bewoners van de Ravelstraat en Bartokstraat in het zonnetje te zetten. ,,Het is goed om te zien dat mensen een schone buurt belangrijk vinden”, aldus wethouder Heezen. ,,Wij doen als gemeente ons best maar kunnen het niet alleen. Inwoners als deze heren zijn goud waard.”

World Cleanup Day

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Dit is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ruim 180 landen geven de aarde dan een grote schoonmaakbeurt. Onder normale omstandigheden faciliteert de gemeente inwoners om op deze dag in actie te komen voor een schone omgeving en te zorgen voor minder zwerfafval. Martijn Heezen: ,,Maar helaas is alles door de coronacrisis dit jaar even anders. Daarom vragen we inwoners om te kijken wat zij zelf kunnen doen. Mocht je een actie hebben bedacht waarbij echt ondersteuning nodig is, dan kijken we graag of we het samen kunnen oppakken.” Wie vragen heeft over Cleanup Day kan contact opnemen met de wijkregisseurs via wijkgerichtwerken@albrandswaard.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio