6.9 C
De Bilt

Bezoek onze molen en gemalen tijdens Nationale Molen- en Gemalendag

Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag, op zaterdag 14 mei 2022, laat het Hoogheemraadschap zien wat er nodig is om ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig water is in de polders of de stad terecht komt. Het hoogheemraadschap pompt hiervoor water vanuit de polder naar de rivier of laat het water de polder instromen. U kunt deze dag een van onze molens en twee gemalen bezoeken. Zonder onze molens en gemalen, hadden we hier niet kunnen wonen of leven. Wil je een kijkje achter de schermen hebben van hoe ons waterbeheer is georganiseerd, zowel vroeger als nu? Kom dan langs!

Wat is er te doen?

We starten bij ons unieke gemaal Abraham Kroes (Moordrecht). De deelnemers worden hier welkom geheten door hoogheemraad Martin van der Spek. Daarna volgt een rondleiding. In onze gemalen Abraham Kroes en Schilthuis (Rotterdam) worden de rondleidingen gegeven door deskundigen van ons waterschap. Voor deze rondleidingen moet u zich aanmelden. Vol is vol.

Prinsenmolen

Bij de historische Prinsenmolen kunt u tussen 10:00 en 16:00 uur langskomen voor een rondleiding. We laten we met een interactieve maquette zien hoe we wateroverlast kunnen tegengaan bij hoosbuien. Voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken.

Kijk op www.hhsk.nl/evenementen voor aanmelden, meer informatie en de adressen van de locaties.

Over het hoogheemraadschap

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al bijna 750 jaar voor droge voeten, schoon water en veilige dijken. Wij zijn actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer, en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners. Een gebied met de laagste polder van Nederland (bijna -7m NAP), zo’n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen en in de meest verstedelijkte delta van ons land. Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 500 medewerkers aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dit is enorm belangrijk om hier veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren. Meer informatie over ons werk vind u op www.hhsk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio