10 C
De Bilt

Bio-bakjes voor de Hoeken

Capelle aan den IJssel – Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) hielp gisteren met het uitdelen van bioafval verzamelbakjes in de Capelse Hoekenbuurt. Met de biobakjes die bewoners in hun eigen keuken kunnen neerzetten, maakt de gemeente het bewoners makkelijker om etensresten apart van het restafval te houden. De wijk krijgt acht nieuwe gft-containers waar Capellenaren uit de Hoeken de bio-bakjes kunnen legen

Bio-bakjes

De nieuwe gft-containers staan in de buurt van de restafvalcontainers aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek, en de Schermerhoek. Wethouder Marc Wilson: ‘Ik ben blij dat de bewoners van de Hoeken nu ook hun afval kunnen scheiden. Iedere kilo restafval die verbrand wordt, kost geld en belast het milieu. Als alle herbruikbare grondstoffen, zoals gft apart worden ingezameld, scheelt dat kilo’s restafval en dus geld. En het is beter voor het milieu’.

bio-bakjes
Wethouder Marc Wilson geeft biobakjes weg. foto: Jan Kok

Afvalactieplan

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de hoeveelheid restafval verminderen van 226 kilo per persoon per jaar in 2019 naar 160 kilo in 2022. Dat is een flinke uitdaging. Daarom is er een Afvalactieplan opgesteld waarin verschillende maatregelen zijn opgenomen en is het gemakkelijk maken gft afval te scheiden van het restafval door bovengrondse gft-containers bij flats te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio