14.5 C
De Bilt

Bloesemtocht door boomgaard van De Buytenhof

Albrandswaard – Burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Reese Kuyt hebben vandaag de bloesemtocht van De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon geopend. Voorzien van knapzak en rugzak gingen ze op zoek naar de eerste bloesem in de boomgaard van de boerderij.

Bloesemwandeling

De leerzame bloesemwandeling leidt over het eigen terrein van De Buytenhof. De bloesemtocht door de boomgaard is leuk voor kinderen en volwassenen. Op de route staan bijenbordjes waarbij steeds een opdracht of weetje hoort. Dat maakt de wandeling leuk om met elkaar te doen en ondertussen leren de wandelaars van alles over bijen en bloesem.

De opdrachten en weetjes staan op papier en kunnen deelnemers ophalen in de boerderijwinkel van De Buytenhof. Het team van De Buytenhof zorgt ervoor dat er lekkere  TO GO drankjes, snoepwaren en ijsjes voor de wandelaars zijn om, tijdens of na de bloesemtocht, van te genieten.

Leuke activiteit

Lineke van der Schelde-Bos van De Buytenhof vertelt over het initiatief: “In deze tijd, waar er weinig te doen is voor de kinderen, hebben wij ons best gedaan om van de bloesemtocht een leuke activiteit te maken.”

Zorggasten

De zorggasten van De Buytenhof hebben volop meegeholpen met de voorbereidingen. Zo hebben ze samen de route uitgezet. Ook zijn ze druk bezig geweest met het schilderen van de bijenbordjes en een mooi groot bord, waarbij deelnemers leuke en grappige foto’s kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio