22.5 C
De Bilt

Bord tegen pesten onthuld ‘Iedereen mag meedoen’

Albrandswaard – Buitensluiten? Uitgesloten! gepest. Het klinkt voor velen vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Er worden nog steeds kinderen gepest en er zijn nog steeds kinderen die worden buitengesloten. Om dit thema extra onder de aandacht te brengen, onthulden directeur van obs Portland Olivier Vermeulen en wethouder Mieke van Ginkel maandag 23 mei een verkeersbord.

Op het bord staan kinderen die pesten, gepest worden en voor elkaar opkomen. Daarbij is de boodschap helder: Stop pesten nu. ,,Ik vind het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school gaan. Iedereen hoort erbij en niemand mag gepest of buitengesloten worden”, aldus de wethouder.

uc?id=1kJ4BSP2VabqAk0L6AXQsf9IClz25C 5T
OBS-Portland-lowres. Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Opdracht

Het bord tegen pesten komt voort uit een opdracht, die met de toenmalige kinderburgemeester Reese Kuyt is opgezet. De groepen 7 kregen de opdracht om een verkeersbord te ontwerpen, zodat iedereen er elke dag aan wordt herinnerd hoe belangrijk het is dat iedereen mag meedoen. Van Ginkel: ,,En dat je het samen kunt doen. Je kunt voor elkaar opkomen.”
De borden komen te hangen bij alle acht basisscholen van Albrandswaard. Ook zullen er borden komen bij speeltuinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio