14.2 C
De Bilt

Vrouw overlijd door brand in flat Reviusrondeel; 6 mensen gewond

Capelle aan den IJssel – Een nachtmerrie: zo valt de brand in een flat aan het Reviusrondeel gisternacht het beste te omschrijven. De brand ontstond in een appartement op de twaalfde verdieping van het grote flatgebouw. Op dat moment waren vier personen in de woning aanwezig. De toegesnelde hulpdiensten wisten alle vier personen uit het appartement te halen. Het betrof twee vrouwen, een man en een kind.

Eén persoon overleden

De vier werden direct door ambulancepersoneel bekeken en afgevoerd naar het ziekenhuis. Helaas is daar één van de vrouwen aan de gevolgen van de brand overleden. De andere vrouw en het kind konden na controle weer naar huis. De man blijft ter behandeling nog opgenomen. Ook werden 3 mensen door ambulancepersoneel ter plaatse geholpen, wegens rookinhalatie. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis, , zo liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten.

Uitslaand naar dak flatgebouw

De brand op de hoogste verdieping van het Reviusrondeel was zo heftig dat deze uitslaand werd naar het dak van het flatgebouw. Het vuur had zich via de ventilatiekanalen omhoog gewerkt. Hierdoor werd er nu rook de kanalen ingetrokken en kwam deze in meerdere woningen terecht.

Evacuatie

In totaal moesten er 25 woningen worden geëvacueerd. De bewoners werden opgevangen in een nabij gelegen sportcomplex, maar zijn inmiddels weer terug naar hun appartementen kunnen gaan.

Brand meester

Rond 5.30 uur leek de brand op het dak meester te zijn. Wel moest de brandweer een deel van het ventilatiekanaal slopen, om er zeker van te zijn dat de brand niet naar binnen was geslagen. Die werkzaamheden hebben enige tijd in beslag genomen.

Oproep getuigen

Naar de oorzaak van de brand en het overlijden van de vrouw wordt technisch onderzoek verricht en gesproken met de betrokkenen. Getuigen die misschien die nacht iets gehoord of gezien hebben worden opgeroepen om hun informatie met ons te delen. Dat kan telefonisch, online en desgewenst anoniem. Bel hiervoor 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het formulier op hun website: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio