10.6 C
De Bilt

Brand bij Shell-Pernis Rotterdam

Rotterdam – Zaterdagavond brak er brand uit bij Shell-Pernis aan de Vondelingenplaat in Rotterdam. De vuurzee is momenteel onder controle. Omdat de elektriciteit is uitgevallen is een deel van de raffinaderij stilgezet. De brand is ontstaan door kortsluiting in een hoogspanningsstation, dat meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

In de wijde omgeving waren de vlammen te zien. Dit kwam doordat het bedrijf als onderdeel van de veiligheidsprocedure overtollige gassen, die bij de raffinage van olie vrijkomen, affakkelt. Shell-Pernis is met ongeveer zestig fabrieken de grootste raffinaderij van Europa.

Sein brand meester

Zondagochtend om iets voor 6.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn volgens de veiligheidsregio geen aanwijzingen dat schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Er kunnen wel roetdeeltjes in de lucht komen.

Zondag neemt Shell de schade op. Een woordvoerder van het oliebedrijf kon niet voorspellen wanneer de hele raffinaderij weer in bedrijf wordt genomen. Het kan dagen duren voordat de fabrieken zijn afgeschakeld.

Het affakkelen zal naar verwachting nog de hele zondag duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio