13.5 C
De Bilt

Brandbrief Westlandseweg in Vlaardingen over verkeersveiligheid

Vlaardingen – BVV, ONS.Vlaardingen en CU/SGP hebben, vooruitlopend op de eerder gestelde vragen, over de situatie aan de Westlandseweg gezamenlijk een brandbrief opgesteld aan het college. Hierin verzoeken zij B & W van Vlaardingen deze week een controle op verkeersveiligheid uit te laten voeren, vanwege sterke signalen dat de verkeersveiligheid door de aanpassingen op dit moment ernstig in het geding is.

Westlandseweg

Van diverse mensen hebben de partijen afgelopen weekend een melding gehad of beelden gezien over onveilige situaties op de Westlandseweg door de aanpassingen die onlangs zijn gedaan zijn. Diverse inwoners geven aan dat zij bijna met fiets en al van de dijk afgeduwd zijn door een automobilist, die moest uitwijken voor de onlangs aangebrachte vluchtstrook op de Westlandseweg. 

De brandbrief

Vorige week heeft de ChristenUnie/SGP-fractie artikel 34 vragen volgens het RvO gesteld over de veranderingen op de Westlandseweg.

Omdat de beantwoording op deze vragen doorgaans een aantal weken duurt willen wij vragen of er deze week een technische controle uitgevoerd  kan worden op de verkeersveiligheid.

Naar onze mening is de veiligheid van fietsers, die op de fietsstrook ter hoogte van de nieuwe opstelstroken rijden, in het geding doordat er geen veilige ruimte overblijft wanneer daar ook tegelijkertijd een auto passeert.

De fietsstrook is middels een doorgetrokken streep gescheiden van de rijbaan, hetgeen inhoudt dat andere voertuigen dan (brom)fietsers  de streep niet mogen overschrijden. Gelet op de ruimte tussen de verkeersheuvel en doorgetrokken streep is dit ons inziens onmogelijk dat dit niet gebeurt. Hierbij kunnen fietsers in gevaarlijke situaties terechtkomen danwel ernstig worden gehinderd. 

Omdat dit naar onze mening een onverantwoorde situatie oplevert vragen wij u met klem deze week op veiligheid te laten controleren, de gemeenteraad daarover te informeren en te handelen naar de conclusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio