4.1 C
De Bilt

Bravour winnaar van Battle of the Shanty’s 2023

In Schiedam, bekend als de jeneverstad, wordt al sinds 2014 jaarlijks de Battle of the Shanty’s georganiseerd in wijkcentrum “De Erker”. Bravour deed mee aan deze battle, waarbij op drie achtereenvolgende zaterdagen drie shantykoren tegen elkaar strijden en de winnaars van die battles op de vierde zaterdag in de finale om de eerste prijs strijden.

Koor Bravour

Dit jaar deden de leden van Koor Bravour op 18 november hun stinkende best om eerste te worden en dat lukte! Daarom stonden zij zaterdag 25 november in de finale en bonden de strijd aan met het Schiedams Shantykoor Stuurloos en Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel.

Nadat alle koren 2 keer een half uur hun mooiste liedjes ten gehore hadden gebracht werden er onder leiding van Yolanda Brouwer nog drie liedjes door alle deelnemers gezamenlijk gezongen. Tijdens deze samenzang kon de jury de punten tellen en vaststellen welk koor dit jaar als beste werd beoordeeld. Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats en dat was voor alle deelnemers een spannend moment.

Koor Bravour werd uitgroepen tot de winnaar, het beste koor van de negen deelnemende koren, en de leden gingen trots en voldaan huiswaarts met een mooie beker voor in de prijzenkast, een grote wisselbeker en een aantal liters jenever. Volgend jaar is het koor weer in Schiedam om de beker te verdedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio