Bruggen langer open voor groot transport

Zuid-Holland – De provincie Zuid-Holland, vaarwegbeheerder, meldt dat donderdag 22 juni een 77 meter lang schip op transport gaat van de Kaag naar Rotterdam. Naar verwachting is het transport, met duw- of sleepboten, rond 10.00 uur in Alphen en omstreeks 14.00 uur bij de Julianasluis in Gouda.

Vrijdag koerst een megajacht in omgekeerde richting over de Oude Rijn in Alphen aan den Rijn. Door het bijzondere transport van het 73 meter lange jacht zullen de bruggen langer open staan.

Het jacht, dat de naam Hasna draagt, vaart vanaf de Kaag naar Rotterdam en moet zich daarvoor door verschillende Alphense bruggen wurmen. Vanaf de Heimanswetering vaart het schip langs ’s Molenaarsbrug, de Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug en Alphense hefbrug.

Video: Wesley Weijers – © Regio Online

Het jacht is gebouwd door Feadship, die bekend staat om de bouw van grote en luxe jachten. Hasna is voorzien van een ‘open beachclub’ met ontspanningsruimte, gym en zwembad van acht meter lang. Verder beschikt het schip over een bioscoop, een ruimte voor de butler, een skylounge en een 25 meter lang zonnedek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img