16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gratis budgettraining van Welzijn Capelle: ‘Beter uitkomen met je inkomen’

Capelle aan den IJssel – Dinsdag 2 mei 2023 start de budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ van Welzijn Capelle. In vijf sessies gaan deelnemers aan de slag om hun financiële situatie te verbeteren.

Trainer en maatschappelijk werker Vivian Coëlho: ‘Mensen willen wel financiële hulp zoeken, maar kunnen het door de impact van alles rondom dreigende schulden vaak niet opbrengen.’ Stress vanwege financiën heeft invloed op de partnerrelatie, kinderen, maar vooral ook op de gezondheid. De training geeft handvatten voor stressvrije financiën.

Nieuwe kijk op je financiën

‘Ik ben me meer bewust geworden van mijn uitgaven,’ zegt een deelnemer. ‘En ik heb veel handige tips gekregen.’ De budgettraining helpt deelnemers een nieuwe kijk op hun situatie te krijgen. Daardoor lukt het ze beter om actief en positief om te gaan met hun financiën. Dit zorgt voor uiteindelijk voor financiële stabiliteit, schulden afbouwen of voorkomen. Soms lukt het zelfs om te kunnen sparen.

Voor wie

De budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ is voor bewoners van Capelle aan den IJssel die graag beter willen leren omgaan met geld. De training gaat onder andere over haalbare doelen, financieel overzicht krijgen en spaartips. Deelnemers moeten Nederlands spreken.

Data en tijden

De budgettraining is op dinsdagen 2, 9, 16 en 23 mei, en 20 juni. Tijd: 9.30 – 12.00 uur. De locatie volgt na aanmelding.

Inschrijven en kosten

De budgettraining is gratis. Aanmelden voor de budgettraining kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of via 010 – 707 49 00 (werkdagen, 09.00 en 16.00 uur). Ook professionals van andere organisaties kunnen Capellenaren aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio