11.8 C
De Bilt

Buitenoord bespaart met eerste duurzame woningaanpassing

Barendrecht – Familie Roussel heeft op donderdag 9 november 2017 hun woning aan de Bark laten isoleren. Hiermee zijn zij de eerste bewoners van Buitenoord die naar aanleiding van de wijkactie ‘Buitenoord Bespaart’ een duurzame aanpassing aan hun woning hebben laten uitvoeren. Wethouder Johan van Wolfswinkel was hierbij aanwezig. 

Behoud prettig wonen Buitenoord

‘De gemeente gaat voor het behoud van prettig, comfortabel en mooi wonen. Natuurlijk willen wij het ook financieel aantrekkelijk maken om eenvoudig het woonplezier te vergroten. Daarom hebben wij samen met ons energieloket, de WoonWijzerWinkel, een wijkactie met korting voor energiebesparende maatregelen geïntroduceerd. Een slimme investering voor nú en later’, aldus Johan van Wolfswinkel.

Geld besparen

Met eenvoudige duurzame aanpassingen verbruik je minder energie, heb je meer woonplezier voor nu en meer waarde van de woning voor later. De gemeente Barendrecht heeft samen met de WoonWijzerWinkel de wijkactie ‘Buitenoord Bespaart’ uitgevoerd. Familie Roussel heeft toen gebruik gemaakt van het aanbod om een woningscan door de WoonWijzerWinkel te laten uitvoeren. Hieruit bleek dat er door het isoleren van de vloer en kruipruimte veel bespaard zou kunnen worden. De heer Roussel: ‘Na het isoleren van de kruipruimte, willen we ook het dak laten aanpakken. Vooral omdat we op deze manier besparen op de energierekening en ons wooncomfort vergroten!’’

WoonWijzerWinkel

In de WoonWijzerWinkel in Rotterdam kunnen inwoners onafhankelijk advies krijgen over het verbeteren van de woning op allerlei gebieden zoals verlichting, isolatie, verwarming en zonnepanelen. De WoonWijzerWagen  is de mobiele versie van het energieloket. Deze is op zaterdag 18 november te zien bij de Slim Verbouwen Beurs in Van der Valk Hotel Ridderkerk. Geïnteresseerden kunnen gratis advies inwinnen bij de WoonWijzerWinkel en –Wagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio