2.1 C
De Bilt

Burgemeestersontbijt Jolanda de Witte en leerlingen basisschool De Overkant uit Rhoon

Vanochtend begon de dag van burgemeester Jolanda de Witte met een gezellig burgemeestersontbijt van Ambachtelijke Bakker De Boulanger uit Rhoon samen met 34 leerlingen van basisschool De Overkant uit Rhoon. Deze week schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel, daarmee willen de burgemeesters het belang van een goed en gezond ontbijt benadrukken.

“Het ontbijt is een goed begin van de dag.” aldus burgemeester Jolanda de Witte: “Ik begin de dag graag met een glas sinaasappelsap en een kommetje muesli. Aan de kinderen heb ik gevraagd wat zij zoal gewend zijn om te eten voor ontbijt. We hebben hierover leuke gesprekken gehad. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om met een gezond ontbijt de dag te beginnen. Daarom wil ik er graag de aandacht op vestigen dat een goed ontbijt een goed begin van de dag is.”

Meester Boulanger en World Master Baker Peter Bienefelt van ‘De Boulanger’ ontbeet zelf ook mee. Hij vertelde de kinderen over het vak ‘Bakker’ en kon ze interessante weetjes vertellen over de broden die op tafel lagen.

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt landelijk een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Ambachtelijke Bakker de Boulanger uit Rhoon en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio