16.9 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Buurtcoalitie Wiekslag trakteert op schaafijs

Capelle aan den IJssel –  Op 18 augustus trakteerde de Buurtcoalitie bewoners van de Wiekslag in Capelle op een tropische en verkoelende verrassing. Bij het basketbalveldje stond een schaafijskar, waar twee heren in gebloemde blouse iedereen voorzagen van schaafijs in bonte kleuren en smaken als kokos, passievrucht, cola en aardbei.

Stadsmarinier Adrianne Wijffels maakte een praatje met bewoners over het zwerfafval in de wijk, terwijl handhaving een balletje trapte met de kinderen. Ook kregen bewoners flyers uitgedeeld met informatie over grofvuil.

Lekker schaafijs cadeau – Foto: Welzijn Capelle

Buurtcoalitie

Tijdens de renovatie van de Wiekslag, die duurt tot zomer 2022, mag grofvuil in speciale vakken naast de containers worden geplaatst. Maar let op: dit kan alleen van donderdagavond 20.00 uur tot vrijdagochtend 7.30 uur.  Irado rijdt iedere vrijdag een extra ronde om dit op te halen. Buurtcoach Miranda de Bus van Welzijn Capelle: ‘Gelukkig doen niet veel mensen dit, maar wie een winkelwagen meeneemt naar huis, krijgt een flinke boete!’

Ondertussen werd er bij de schaafijskar gesmuld, vooral door de kids, en maakten bewoners kennis met elkaar en met de stadsmarinier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio