13.8 C
De Bilt

Cameratoezicht bij metrostations Rhoon en Poortugaal vanaf 1 juli 2023

Albrandswaard – Vanaf 1 juli 2023 is het cameratoezicht bij de metrostations Rhoon en Poortugaal operationeel. Met de camera’s houden we toezicht op de veiligheid en het veiligheidsgevoel rondom de beide metrostations. 

Inzet cameratoezicht

Eind 2021 heeft de gemeenteraad ingestemd met de inzet van cameratoezicht bij de metrostations van Rhoon en Poortugaal, om de veiligheid in het gebied te vergroten. In de afgelopen jaren is flinke overlast ervaren door hangjongeren, vernieling en fietsendiefstal en soms ook zwaardere criminaliteit zoals drugshandel. Met het toezicht wil de gemeente deze overlast aanpakken. De camera’s worden in eerste instantie voor een periode van 2 jaar ingezet.

Direct contact met centrale

De camera’s staan in direct contact met de uitkijkcentrale in Rotterdam. Bij een incident kan de politie direct worden ingezet. De inzet van het camera’s toezicht voldoet aan de wettelijke vereisten rondom privacy en het beschermen van persoonsgegevens. Direct omwonenden van de metrostations zijn via een brief geïnformeerd over het cameratoezicht en de privacyregels die hierop van toepassing zijn. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio