-2.1 C
De Bilt

Campagne “Kom uit je schuld” in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel start woensdag 17 juli 2019 met een campagne om Capellenaren die schulden hebben nog meer te helpen. ‘Kom uit je schuld’ sluit aan bij de landelijke campagne en wil bereiken dat mensen met schulden daarover durven te praten en hulp zoeken.

Capelle aan den IJssel schuldenvrij?

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Maar ze praten er niet makkelijk over. Daardoor stapelen de problemen zich op. Het doel van deze campagne is dat te doorbreken. Als je over je geldzorgen praat, zet je de eerste stap naar een oplossing. In de campagne Komuitjeschuld.nl vertellen zeven helden over hun schulden én hun oplossing. Ze laten zien dat een geldprobleem iedereen kan overkomen. Ze roepen anderen op ook over hun situatie te praten en hulp te vragen.

Campagne

De campagne bestaat uit het publiceren van foto’s en verhalen van mensen met schulden. Bijvoorbeeld via www.capelleaandenijssel.nl, social media en in het huis-aan-huisblad IJssel en Lekstreek. Daarnaast verspreidt de gemeente posters en flyers in de stad.

Mensen wachten gemiddeld 5 jaar voor hulp

Wethouder Harriët Westerdijk kreeg onlangs van Staatsecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid één van de posters van Komuitjeschuld.nl: “Mensen wachten gemiddeld vijf jaar met hulp zoeken. Ondertussen wordt het bedrag van de schuld ruim tien keer zo hoog. Als je eerder over geldzorgen en schulden praat, los je het sneller op. We willen dat alle Capellenaren schuldenvrij kunnen leven. Daarom doen we mee aan Komuitjeschuld.nl.”

Welzijn Capelle aan den IJssel

De campagne sluit aan bij de doelen van gemeente Capelle: goede hulp bieden aan mensen met schulden en zorgen dat Capellenaren ook bijstand zoeken. In Capelle is afgesproken dat Welzijn Capelle het eerste aanspreekpunt is voor mensen die hulp zoeken. Mensen kunnen bellen naar 010-707 49 00 of naar een spreekuur gaan van de wijkwinkel of administratiecafé komen. Als het nodig is helpt Welzijn Capelle met de administratie. Als die op orde is, wordt gekeken welke hulp verder nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio