15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Campagne tegen wapenbezit op diverse Vlaardingse scholen

In Nederland neemt het wapenbezit onder jongeren toe. Niet alleen in de vier grote steden, maar ook in andere delen van het land is deze trend te zien. Zo ook in Vlaardingen. Om die reden slaan de gemeente Vlaardingen, politie en jongerenwerk Minters de handen ineen en starten een campagne tegen wapenbezit.

“Draag nooit een wapen; want wapenbezit kent alleen verliezers“. Dat is de hoofdboodschap van de campagne en daarmee willen de samenwerkingspartners inzetten op preventie en bewustwording. “We willen jongeren erop wijzen dat het dragen van een wapen niet normaal is en ze laten beseffen wat de consequenties kunnen zijn. Het is belangrijk dat we hierover het gesprek met jongeren aangaan en het ook met elkaar blijven bespreken. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor jongerenwerkers, ouders, leerkrachten, politie, toezichthouders en handhavers”, aldus burgemeester Wijbenga.

In gesprek met de ambassadeurs: Vlaardingse scholieren van diverse middelbare scholen

Het Groen van Prinstererlyceum vormde vandaag het decor voor de kick-off van de campagne. De burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga, drukte samen met de politie en jongerenwerk Minters op de groene startknop om de campagne symbolisch te starten. Ook ging een ervaringsdeskundige in de vorm van een ‘College Tour’ in gesprek met de afgevaardigde scholieren van diverse Vlaardingse middelbare scholen. Samen spraken ze over groepsdruk en wapenbezit. Tenslotte kreeg iedereen een kijkje in de campagnemiddelen die de komende tijd te zien zijn. Op straat, op social media en op de middelbare scholen.

Voorlichting op scholen over wapenbezit

De campagne wordt vooral ingebed in lespakketten, zodat het onderwerp van gesprek blijft. In dat kader geven politie en jongerenwerkers van Minters voorlichting op scholen over de gevaarlijke gevolgen van wapenbezit.

Behoefte om hierover te praten?

Jongeren die in een lastige situatie zitten, zich onveilig voelen of behoefte hebben om met iemand te praten naar aanleiding van deze campagne kunnen terecht op www.vlaardingen.nl/wapenbezit. Ook ouders die denken dat hun kind mogelijk een wapen bij zich draagt en advies willen, kunnen op deze website terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio