8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Capelle aan den IJssel een van de gemeenten met de laagste woonlasten

Capelle aan den IJssel – Het Centrum voor onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) heeft onderzoek gedaan naar de woonlasten in Nederlandse gemeenten. Ook dit jaar staat Capelle aan den IJssel hoog op de ranglijst van goedkoopste gemeenten.

Lastendruk in Capelle aan den IJssel blijft laag

Jaarlijks onderzoekt het COELO de lokale lastendruk in Nederlandse gemeenten. Deze cijfers staan in de COELO Atlas. Ook in 2022 staat Capelle aan den IJssel op een hoge plaats, wat betekent dat de woonlasten in vergelijking met andere gemeenten laag zijn. In de Atlas 2022 eindigt Capelle landelijk op de 9e plaats, waar de gemeente in 2021 nog op de 22e plaats eindigde.

Woonlasten

Nico Van Veen, wethouder Financiën is trots op de plaats in de ranglijsten: ”Uit het onderzoek blijkt dat de Capelse woonlasten voor meerpersoonshuishoudens ten opzichte van omliggende gemeenten ruim onder het gemiddelde te liggen. Dit vergelijk geldt ook voor geheel Zuid-Holland: voor het tarief meerpersoonshuishoudens is Capelle inmiddels gestegen van de 4e naar de 1e plaats. Voor de eigenaar-bewoner hebben we de laagste in vergelijking met de gemeenten in de regio. In het geval van de huurders in Zuid-Hollandse gemeenten staat Capelle op de 6e plaats. Een mooie score!”

Kijk voor het volledige overzicht op: https://www.coelo.nl/index.php/atlas-lokale-lasten/landelijk-overzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio