13.8 C
De Bilt

Capelle aan den IJssel: Dag van het Park terug van weggeweest

Capelle aan den IJssel – Na drie jaar afwezigheid keert de Dag van het Park terug naar het Capelse Schollebos. Op zaterdag en zondag 24 en 25 juni kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur terug naar de middeleeuwen met volop activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

Dag van het Park

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson is maar wat blij dat de Dag van het Park weer terug is: “De Dag van het Park is een geweldig leuk event voor alle Capellenaren, jong en oud. Ik ben er blij mee dat we dit in het Schollebos kunnen organiseren, een prachtige locatie hiervoor. Corona gooide een paar jaar roet in het eten, maar nu kan het evenement, dat ook nog eens gratis toegankelijk is, weer doorgegaan. Geweldig leuk om Capellenaren en mensen uit de regio weer te ontmoeten.”

Riddertoernooi

De Dag van het Park duurt twee dagen. Zaterdag en zondag 24 en 25 juni is er een uitgebreid programma met theater, workshops zwaardvechten (ook voor kinderen), diverse shows en als hoogtepunt het riddertoernooi. Daarnaast is er een jaarmarkt en zijn er diverse eet- en drinkstands. De toegang in het Schollebos is gratis.

Riddertoernooi
Riddertoernooi – Foto: Jan Kok

Vervoer en parkeren

De organisatie van het evenement vraag of bezoekers zoveel als mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos komen. Rond het stadspark zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Een slim alternatief is het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Capelle. Van daar uit vertrekken gratis pendelbussen die bezoekers tot aan de ingang van het Schollebos brengen.

Meer informatie en het programma van de Dag van het Park is te vinden op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel: www.capelleaandenijssel.nl/dagvanhetpark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio