21.6 C
De Bilt

Capellenaar kiest ‘Gouden IJsselsteen’ 2020

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan de IJssel kunnen vanaf 27 augustus stemmen voor de Gouden IJsselsteen 2020. Dat is een prijs voor nieuwbouw, renovatie of verbouwingen van gebouwen in de stad of de inrichting van de buitenruimte.

Ruimtelijke verbeteringen

In Capelle is de afgelopen jaren volop gebouwd en verbouwd. Om de positieve verbeteringen en nieuwe bouwontwikkelingen in de stad te stimuleren reikt de gemeente Capelle een ruimtelijke kwaliteitsprijs uit: de Gouden IJsselsteen.

Publieksprijs

Er zijn 14 plannen genomineerd die in aanmerking komen voor de publieksprijs die wordt gekozen door de Capellenaar. Daarnaast zijn ook vier prijzen van een vakjury. Vanaf 27 augustus kan voor de publiekprijs worden gestemd via: www.capellebouwtaandestad.nl/goudenijsselsteen.

Gouden IJsselsteen

De Gouden IJsselsteen verwijst naar een typisch en historisch Capels product, namelijk een kleine gele baksteen die vroeger werd gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en kloosters. In Capelle is deze steen nog steeds zichtbaar op diverse plekken zoals de monumenten aan de Dorpsstraat 176 en de Dorpsstraat 181. Stenen waren destijds duur, wie er dus in slaagde om een bakstenen huis te bouwen werd steenrijk genoemd. Het gaf status en straalde trots uit.

De uitreiking van de prijzen is op donderdag 10 september in een klein comité met alleen genomineerden en vakjury vanwege de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio