7.7 C
De Bilt

Capelle helpt duizenden huurders om te besparen op hun energierekening

Capelle aan den IJssel, 15 december 2021 – In Capelle aan den IJssel kunnen duizenden huurders in de gemeente een Energiebox aanvragen.  Deze week ontvingen alle huurders in de wijk Oostgaarde Noord een uitnodiging om zich aan te melden voor de box.

Tips voor 5.000 huurders

In 2050 wil Capelle aan den IJssel een CO₂-neutrale en afvalloze stad zijn. Om dit doel te bereiken ontwikkelt de gemeente allerlei initiatieven om de stad te verduurzamen. Zo kunnen 5.000 huurders tips ontvangen om op een makkelijke manier te besparen op de energierekening. Wethouder Nico van Veen van Duurzaamheid: “Dit is een mooie kans voor onze inwoners om geld te besparen.

Gratis adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek met een afvalcoach krijgt de bewoner een Energiebox met energiebesparende producten, zoals radiatorfolie en LED lampen. Ook kunnen Capellenaren kiezen voor korting op energiebesparende producten naar keuze, workshops over verschillende duurzame thema’s en een webinar met tips over energie besparen.”

Energiebox

Eén van de inwoners die ongeveer een jaar geleden al gebruik maakte van dit aanbod is Mieke van Zanten. De adviezen en producten van de Energiebox weet ze goed te gebruiken. “De energiecoach liet me zien hoeveel stroom de verschillende apparaten in huis gebruiken. Daar had ik nooit zo bij stilgestaan. Wat me ook verbaasde was dat het gebruik van radiatorfolie echt helpt. De warmte blijft nu in huis en verdwijnt niet door de muur naar buiten.”

Energiecoach

Energiecoach Dick Biesta ziet het veel vaker: bewoners zijn zich vaak al bewust van het nut van zuinig met energie omgaan en doen daar ook hun best voor. Maar ze worden toch nog verrast door de adviezen die hij kan geven. “Het gebruik van een douchetimer is voor veel bewoners een eye-opener, maar ook de tips over energieslurpers zoals de koelkast, of hoe in een appartement om te gaan met de verwarming, bewijzen hun nut.”

Alle huurders in de gemeente kunnen zich op www.capelle.energiebox.org aanmelden voor de Energiebox. Bellen kan ook: op werkdagen is de Energiebox tussen 9 en 12 uur bereikbaar op 010 – 313 39 52. Kijk voor meer informatie over de duurzame initiatieven van de gemeente op www.duurzaamcapelle.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio