15.6 C
De Bilt

Capelle scheldt gedeeltelijk de huren van gemeentelijk vastgoed kwijt

Capelle aan den IJssel – Capelle gaat ondernemers die bedrijfsruimte huren van de gemeente helpen door een gedeeltelijke kwijtschelding van de huur(achterstand). Eerder konden ondernemers al gebruik maken van uitstel van huurbetaling. Door de aanhoudende coronamaatregelen heeft het College van B&W op 29 april besloten tot een nieuwe, meer passende regeling. Alle huurders van gemeentelijk vastgoed krijgen van de gemeente een brief, zodat zij een aanvraag kunnen doen voor kwijtschelding.

Huren van gemeente Capelle

De nieuwe regeling geldt vanaf het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 tot 1 mei 2021 en is voor huurders met een huurovereenkomst met de gemeente Capelle getekend vóór 1 maart 2020. Voor de periode na 1 mei wordt gekeken in hoeverre de regeling voor bepaalde huurders langer van toepassing kan zijn. Wethouder Financiën en Vastgoed Nico van Veen over de regeling: ”De coronapandemie had niemand voorzien en zeker niet de duur ervan. In zo’n omstandigheid moeten beide partijen, huurder en verhuurder, de gevolgen dragen. Daarom kiest het College voor deze passende oplossing.”

Maatwerk

Het bedrag dat wordt kwijtgescholden is afhankelijk van een aantal factoren, zoals terugval in inkomsten en eventueel ontvangen TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten), De regeling voorziet in een huurkwijtschelding van 25% tot 50% over verschillende periodes. De periodes zijn ingedeeld naar de zwaarte van de coronamaatregelen in de betreffende periodes. Wethouder Van Veen: ”De aanhoudende coronamaatregelen trekken een zware wissel op een aantal ondernemers. Door deze regeling kunnen we ondernemers, die het nodig hebben, bijstaan. Zo willen we gedupeerde ondernemers helpen en zorgen dat Capelle ná corona ook nog een goed ondernemersklimaat heeft. Op deze manier hopen we weer sterk uit de coronacrisis te komen.”

Doe aanvraag voor 1 augustus 2021

Huurders kunnen hun aanvraag doen binnen drie maanden (1 mei tot 1 augustus). In Capelle komen naar verwachting 20 huurders in aanmerking voor de regeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio