11.5 C
De Bilt

In Capelle zijn veel jonge ondernemers in de maak!

Steeds meer jongeren willen een eigen onderneming starten, maar hoe doe je dat? De podcastmakers van Capelle aan den Twijfel bieden raad: zij leren Capelse jongeren alle ins en outs over ondernemen.

Gemotiveerde groep jongeren in Capelle

Een gemotiveerde groep jongeren komt regelmatig bij jongereninloop De Plint in Oostgaarde en gaf aan graag te willen leren over ondernemen. Remco Moet en Gertjan Kroon (jongerencoach en kinderbuurtcoach) vroegen daarom de podcastmakers van jongerenpodcast Capelle aan den Twijfel de jongeren te coachen. Deze podcast geeft een frisse kijk op het ondernemerschap. De podcastmakers reageerden enthousiast.

Pitchen

In de eerste workshop ‘Ondernemen’ van 30 mei leerden Merwig Karsters en Robbert Blokland de jongeren onder andere om zichzelf te pitchen, hoe je een bedrijfsplan moet opstellen, hoe je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel – en alles over omzetbelasting en btw. De mannen van Capelle aan den Twijfel wisten de soms lastige materie in de taal van de jongeren te brengen.

Podcast maken

Op 13 juni kregen zij een workshop om een eigen podcast te leren maken. Dit brachten ze direct in praktijk in de studio van Radio Capelle. ‘Ik vond het best spannend, zelf een podcast maken, maar ik ben blij dat ik erbij was, en, ‘het was leuk, ik heb er veel van geleerd’, waren een paar reacties van jongeren die meededen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio