17.6 C
De Bilt

Capelle sluit aan bij de Nederlandse Schuldhulproute

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Capelle aan den IJssel werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Met deze samenwerking wil de gemeente mensen met geldzorgen eerder in beeld krijgen om hen eerder en beter te helpen. Capellenaren kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.

Capelle sluit aan

Wethouder armoedebeleid Harriët Westerdijk is blij met de nieuwe samenwerking: “De Nederlandse Schuldhulproute helpt om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot problematische schulden. Dat is nu extra belangrijk, omdat door de hogere prijzen voor zaken als energie en de dagelijkse boodschappen het voor steeds meer mensen moeilijker is om op tijd de rekeningen te betalen. De kans op schulden wordt daarmee groter.”

De route via Geldfit.nl

Niet iedereen weet de weg weet te vinden naar lokale hulp. Met de NSR worden mensen naar één route verwezen. Bedrijven, werkgevers en woningcorporaties verwijzen mensen met beginnende betalingsachterstanden naar Geldfit.nl. Door korte vragen te beantwoorden krijg je inzicht in je financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Daarna ontvang je ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in jouw gemeente.

Denk aan hulp van Welzijn Capelle of van een Budgetmaatje. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt. Geldfit.nl biedt ook informatie speciaal voor jongeren. Met een online test, online begeleiding, handige tips of hulp in de buurt.

Diverse oorzaken financiële problemen

Martin Suithoff, directeur van NSR, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Hulp voor ondernemers

Ondernemers in de gemeente Capelle aan den IJssel kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio