14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Capelle sluit per direct 14 speelplekken vanwege coronavirus

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel sluit per direct 14 speelplekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken) in Capelle.

Speelplekken met teveel jongeren

Burgemeester Oskam: “De gezondheid van bezoekers van deze plekken staat voorop. Op de speelplekken, voetbalkooien en Cruijffveldjes komen nu te veel jongeren samen die te dicht op elkaar staan, spelen of sporten. Het handhaven van de regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en te voorkomen dat er groepjes mensen van drie of meer personen ontstaan is op deze plekken in Capelle onmogelijk. Daarom sluit ik ze per direct.”

Blijf thuis dit weekend

De burgemeester roept jong en oud op om dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “Samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus tegenhouden. Blijf daarom thuis. De situatie vraagt om een opoffering van iedereen. Het sluiten van de speelplekken, Johan Cruijff voetbalveldjes en voetbalkooien gaat me echt aan het hart. Zodra het maar enigszins mogelijk is gaan de speelplekken weer open.”

Er wordt gehandhaafd

De Capelse handhavers en de politie waarschuwen overtreders en delen ook boetes uit. Deze kunnen oplopen tot maximaal 400 euro. Bij de 14 locaties in Capelle worden waarschuwingsborden geplaatst. Handhavers letten ook op andere plekken in Capelle op samenscholingen van groepen van meer dan drie personen.

Gesloten speelplekken:

Voetbalkooi Fascinatiohoek Ardalaan, Désiehof en Solislaan
Voetbalkooi Fascinatio hoek Fascinatio Boulevard en Onacklaan
JOP Capelsebrughoek Abram van Rijckevorselweg, Abram van Rijckevorselplein en Rhijnspoor 
JOP PoolvoswegPoolvosweg
Cruyff Courttussen Telemannstraat, Bas de Blokrede, Berliozstraat
JOP Capelle westhoek tunnel Algeraweg, Sibeliuspad en Kars-Wegelingpad
VoetbalkooiValeriusrondeel
JOP ValeriusrondeelValeriusrondeel, naast zwembad de Blinkert
JOP Reviusrondeelhoek Reviusrondeel, Algeraweg en Abram van Rijckevorselweg
voetbalkooiBuizerdhof
Cruyff CourtPurmerhoek
JOP Schollebos en JOP Capelsewegtussen Bermweg, Burgemeester van Beresteijnlaan, water de Nieuwerkerkse tocht en Capelseweg
JOP JasmijnsingelJasmijnsingel, Jasmijnpad
JOP CouwenhoeksewegCouwenhoekseweg 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio