1.7 C
De Bilt

Capelle: verdubbeling zonnepanelen in 2 jaar

Capelle aan den IJssel – Op daken in Capelle aan den IJssel liggen steeds meer zonnepanelen. In 2 jaar een ruime verdubbeling. Dat blijkt uit een telling die de gemeente heeft gedaan aan de hand van luchtfoto’s. In 2018 lagen er 11.000 panelen in de stad, dit jaar waren dat er al 26.558.

Van zon naar stroom

De gemeente zet vol in op zonne-energie, omdat deze manier van stroom opwekken het meeste winst oplevert en er in Capelle aan den IJssel veel geschikte daken zijn.

Oostgaarde koploper, ruime verdubbeling in Capelle West

Het afgelopen jaar nam het aantal zonnepanelen het snelst toe in Capelle-West. Daar groeide het aantal panelen tussen 2019 en 2020 met maar liefst 76% tot 1.445. Dat is ruim meer dan een verdubbeling. De wijk met de meeste zonnepanelen is Oostgaarde met 6.313 stuks. Schollevaar staat met 4.223 panelen op een tweede plaats en Middelwatering met 4.142 zonnepanelen op een derde plaats.

Speciaal aanbod

De gemeente Capelle moedigt het installeren van zonnepanelen aan. Dat gebeurt onder andere via collectieve inkoopacties, die de gemeente samen met het Energiecollectief Capelle en de WoonWijzerWinkel organiseert. Bij deze acties selecteert de WoonWijzerWinkel een aantal leveranciers. Hierdoor zijn de inwoners van Capelle verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs. Zo is een verdubbeling snel gerealiseerd. Er is nu een speciaal aanbod. Tot en met 31 augustus is een offerte op te vragen via https://www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzon/.

Stadsatlas Capelle

Ieder jaar wordt er in opdracht van de gemeente een luchtfoto gemaakt van Capelle aan den IJssel. Op basis van deze luchtfoto’s is begin dit jaar voor het eerst handmatig bepaald waar zonnepanelen liggen en de verdubbeling geconstateerd. De informatie is terug te vinden in de digitale stadsatlas van Capelle aan den IJssel op https://stadsatlas.capelle.nl/.        

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio