16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Capelle weer Love City met Valentijnsdag

Capelle aan den IJssel – Voor Capellenaren is het inmiddels vaste prik. Op 14 februari is Capelle aan den IJssel ‘Capelle Love City’. De gemeenteborden werden vandaag alvast aangepast.

Wethouder Eric Faassen nam een kijkje bij de borden: ”Dat ik dit jaar de wethouder ben die de eervolle taak heeft om Valentijnsdag weer feestelijk te laten verlopen voelt dubbel. Ik vind het bijzonder dat we onze gemeente voor even omtoveren in Capelle Love City. Tegelijkertijd neem ik waar voor de enige echte Liefdeswethouder die Capelle rijk is: wethouder Ans Hartnagel. Zij is al enige tijd ziek maar ik hoop van harte dat ze volgend jaar weer met al haar enthousiasme extra glans mag geven aan deze bijzondere dag!”

Rozen en tegels in de Love City

Op Valentijnsdag, 14 februari, delen het Kindercollege en de Capelse Jongerenraad samen met de ‘tijdelijke liefdeswethouder’ Eric Faassen bij het verzorgingshuis De Vijverhof en rond de Koperwiek en het gemeentehuis rozen uit. Kinderwethouder Saar: “Wij gaan rozen uitdelen bij een verzorgingshuis, omdat niet iedereen familie heeft die langs kan komen: zo kunnen we mensen die we niet kennen ook liefde geven.”

Wethouder Eric Faassen: “En net als elk jaar vieren we ook de liefde op het Liefdeslaantje in de Love City. Aanstaande woensdag plaatsen we daar 36 nieuwe liefdestegels. Dat doen we samen met de Capelse echtparen die hun 50-, 60-, 65- of zelfs 70-jarig huwelijk vieren. Iedere tegel heeft een eigen hartverwarmend verhaal. Mooi dat ik de koppels mag verwelkomen en hun verhalen mag horen!”

Liefdeslaantje

Al sinds 2018 is het Oude Laantje omgedoopt tot Liefdeslaantje. Inmiddels telt het laantje meer dan 400 tegels van Capelse liefdeskoppels. Het Oude Laantje begint aardig vol te raken, daarom wordt er komende periode nagedacht over een alternatief om de liefde in Capelle aan den IJssel te vereeuwigen.

Vier de liefde

Nog geen plannen voor Valentijnsdag en benieuwd wat er te doen is? Kijk dan eens naar alle activiteiten die georganiseerd worden op www.watisertedoenincapelle.nl! Sportief Capelle organiseert een ‘Walk of Love’ en er zijn ook verschillende creatieve activiteiten in Valentijns-thema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio