18 C
De Bilt

Capelle zoekt nieuw kindercollege: Campagnestart 10 mei

Capelle aan den IJssel – Al sinds 2011 heeft Capelle aan den IJssel een kindercollege. Ieder jaar is er een nieuw college en kunnen Capelse kinderen tussen 9 en 11 jaar zich hiervoor aanmelden. Op woensdag 10 mei start de campagne voor het nieuwe kindercollege. Kinderen die mee willen denken hoe Capelle nog leuker kan worden voor alle kinderen, kunnen zich aanmelden met een brief tot woensdag 14 juni.

Het kindercollege bestaat uit een kinderburgemeester en meerdere kinderwethouders. Zij denken mee over belangrijke onderwerpen voor kinderen. Ook mogen zij met eigen plannen komen om Capelle nog leuker en beter te maken. De gemeente Capelle vindt het belangrijk dat de jeugd een stem heeft en volop kan meedoen. Deze vorm van jeugdparticipatie versterkt de inbreng van kinderen en vergroot hun positie.

Uitgenodigd bij leuke activiteiten

Het kindercollege wordt regelmatig uitgenodigd bij activiteiten in Capelle. Zoals de intocht van Sinterklaas, het ontsteken van de lichtjes van de kerstboom op het Stadsplein en Capelle Love City. Zo krijgen kinderen de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen en komen ze op veel verschillende plekken in hun stad. Een professioneel begeleider zorgt dat alles wordt geregeld en staat de kinderen met raad en daad bij.

Verkiezingen Kindercollege
Verkiezingen Kindercollege – Beeld: gemeente Capelle aan den IJssel

Allemaal welkom bij kindercollege!

De gemeente Capelle aan den IJssel vindt het belangrijk dat iedereen die mee wil doen, ook mee kán doen. Kinderen met een beperking zijn ook van harte welkom bij het kindercollege: juist zij kunnen heel goed zorgen dat er rekening gehouden wordt met alle mogelijkheden en uitdagingen. Bijvoorbeeld bij de inrichting van een speeltuin: die moet zo zijn dat een kind in een rolstoel ook heerlijk buiten kan spelen. Wie kan dat beter aangeven dan het kind zelf! Ook is het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking elkaar (meer) ontmoeten en samenwerken. Ieder kind is welkom bij het kindercollege!

Stuur jouw idee in!

Kinderen die een ‘sollicitatiebrief’ schrijven kunnen daarin gelijk hun ideeën voor een nog leuker Capelle voor de jeugd delen. Bijvoorbeeld een leuke activiteit waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Degene met het beste idee wordt kinderburgemeester én dat idee wordt verder uitgewerkt zodat dit ook echt kan worden uitgevoerd.

Voor de agenda

Tot 14 juni kunnen de Capelse kinderen hun brieven insturen. Uit alle inzendingen  wordt een selectie gemaakt voor de sollicitatiegesprekken op 28 juni. Kinderen die zich willen inschrijven en/of meer informatie willen hebben, kunnen dat doen via: www.capelleaandenijssel.nl/kindercollege2023  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio