Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen

Capelle aan den IJssel, 11 mei 2020 – Het tot appartementen en studio’s omgebouwde kantoorgebouw ‘The Scorpio’ is vandaag, in aanwezigheid van enkele nieuwe bewoners, geopend. Ontwikkelaar Certitudo Capital ‘transformeerde’ het voormalige kantoorpand aan de Wormerhoek tot een woongebouw met 72  appartementen en studio’s. De nieuwe bewoners nemen de komende tijd gefaseerd hun intrek.

Kantoorgebouw Omgebouwd

Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling) is blij dat het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel nu een woonfunctie heeft: “Aan lege kantoorgebouwen hebben we niks. Terwijl in de hele regio er ook in Capelle grote behoefte aan woningen voor starters is. Dan is ombouwen een prachtige oplossing. The Scorpio is nu omgebouwd tot een bij de tijd passend gebouw met 72 appartementen waar straks starters en young professionals heerlijk kunnen wonen.”

In 2019 werd er gestart met de transformatie van het kantoorpand Wormerhoek 14. The Scorpio biedt bewoners 72 hoogwaardig afgewerkte huurappartementen en studio’s met een woonoppervlakte van 35 m2 tot 70 m2. Aan de voorzijde van het gebouw is een gezamenlijke verblijfstuin gecreëerd en is er voldoende ruimte voor fietsen in een overdekte afgesloten fietsenstalling. The Scorpio telt 80 parkeerplaatsen waarvan er zes voorzien zijn van elektrische laadstations. De bewoners kunnen ook gebruikmaken van elektrische deelauto’s van Fleet Facilities. De deelauto’s kunnen met een app worden gereserveerd.

Ontwikkelaar Certitudo Capital bouwde in 2019 aan Roer een kantoorgebouw om tot een appartementencomplex. Dit gebouw, ‘The Aquarius’, was vanaf de oplevering direct verhuurd. Nog dit jaar wordt er gestart met enkele transformaties van kantoorgebouwen naar woningen, bijvoorbeeld Rive Tower in het Nieuwe Rivium.

JanKok20200511 58175 min scaled - Regio Online
©Foto’s Jan Kok Gemeente Capelle A/D IJssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img