18.2 C
De Bilt

Capelse genomineerden vrijwilligersprijzen bekend

Capelle aan den IJssel – De Capelse genomineerden voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn bekend. Uit de vele inzendingen koos de jury Bianca Hasselman, vrijwilliger bij verpleeg- en zorgcentrum De Roo van Capelle, als meest bijzondere vrijwilliger. Verder zijn dit jaar het Huttendorp Schollevaar, Hospice IJsselOever en de Capelse Zomerschool de meest verrassende, grensverleggende of vernieuwende vrijwilligersorganisaties van Capelle. Capellenaren kunnen in januari 2019 stemmen op de Capelse genomineerden via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Genomineerden verrast

Wethouder Marc Wilson verraste vandaag, op de Nationale Vrijwilligersdag, de genomineerden: “In Capelle zijn we blij met de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen in onze samenleving. Daarom zetten we graag vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje met een nominatie voor de landelijke prijzen. Vanmorgen belde ik met de organisaties en zojuist heb ik ook Bianca Hasselman verrast terwijl zij aan het werk was in De Roo.

Waardering die ze verdienen

Om hen waardering te geven die ze verdienen, wil ik iedereen vragen om in januari te gaan stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Daarnaast wil ik iedereen bedanken die een organisatie of vrijwilliger heeft voorgedragen. De vele aanmeldingen laten zien dat veel Capellenaren klaar staan om anderen te helpen. Dat wordt gewaardeerd. In Capelle zijn we er voor elkaar.” De genomineerden worden door de gemeente Capelle in ieder geval beloond met een training bij het recentelijk geopende kenniscentrum voor vrijwilligers van Stichting Welzijn Capelle.

Bianca Hasselman

De meest bijzondere vrijwilliger dit jaar is Bianca Hasselman. Samen met haar man verzorgt ze voor de inwoners van De Roo elke vrijdag een gezellige middag met lekker eten, drinken en leuke muziek. Daarnaast organiseert ze met enige regelmaat avonden met bijvoorbeeld een bingo, barbecue en karaoke. Verder coacht Bianca het meisjesteam van CVV Zwevers, volgt ze op zondag een mbo-4 opleiding en werkt ze vier dagen per week in de verslavingszorg. Naast Bianca en haar man is ook de rest van de familie actief als vrijwilliger (zie foto).

Huttendorp Schollevaar

Elk jaar doen er in de zomer meer dan honderd kinderen mee aan het Huttendorp Schollevaar. Een hele week lang bouwen kinderen met oude houten pallets een eigen hut. Het bouwen wordt verder afgewisseld met allerlei sportactiviteiten en spellen. Aan het einde van de week mogen de kinderen ook overnachten in hun zelfgebouwde hut. Ondanks de grootte van het evenement is de organisatie van Huttendorp Schollevaar klein. Vier enthousiaste vrijwilligers bereiden de volledige week voor en tijdens de week worden zij geholpen door een gevarieerde groep enthousiaste vrijwilligers, maar: meer vrijwilligers zijn hard nodig.

Hospice IJsselOever

Nog geen jaar geleden opende Hospice IJsselOever haar deuren in de Roodborsttoren naast de Vijverhof. In het hospice is ruimte voor vier tijdelijke bewoners, die worden begeleid en verzorgd in hun laatste levensfase. Het hospice is huiselijk ingericht. Een groep vrijwilligers ontzorgen bewoners en hun naasten met veel liefde en aandacht. Dagelijks zijn zij aanwezig om onder meer te luisteren, koken en zelfs de boodschappen te doen.

Capelse Zomerschool

Tijdens de warme zomermaanden organiseert de Capelse Zomerschool activiteiten voor Capelse ouderen. Juist deze ouderen krijgen tijdens de zomervakantie minder bezoek van familie. Met een gezellige middag of tocht is er voor hen ook sociaal contact en vertier. Ouderen uit heel Capelle mogen deelnemen aan de activiteiten aan de activiteiten van de Capelse Zomerschool.

Landelijke prijzen

Vanuit de landelijke vrijwilligersprijzen maken initiatieven uit heel Nederland kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs). Zes genomineerden voor de juryprijs winnen een workshop waarin ze leren hun eigen organisatie te pitchen/presenteren. De beste vrijwilliger maakt kans op een reischeque t.w.v. € 1000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl kunnen mensen medio januari 2019 stemmen op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio