15.7 C
De Bilt

Capelse kinderen ontvangen fashioncheque van € 100 euro

Capelle aan den IJsselKinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen die de Energietoeslag 2022 ontvingen, krijgen daarom een fashioncheque van € 100. Die hoeven ze niet aan te vragen. De bonnen worden uiterlijk half juli thuisgestuurd. Het college en de gemeenteraad bieden met acties rondom bestaanszekerheid vaker extra ondersteuning aan Capellenaren die het nu nodig hebben. En daarbij vergeet de gemeente niet de kinderen van gezinnen die het lastig hebben.

Fashioncheques

Door hoge energiekosten is er in veel gezinnen nu minder geld voor nieuwe kleding voor de kinderen. Met de Fashioncheques maakt de gemeente een warm gebaar naar de kinderen. Wethouder Harriët Westerdijk (Armoedebeleid): “De gemeente vindt Fashioncheques een goed middel om extra ondersteuning te geven aan kinderen uit gezinnen die moeilijk rond kunnen komen. De ‘modecadeaukaart’ voorziet in een behoefte van kinderen aan leuke kleding en is bovendien bij een flink aantal winkels te besteden. Met de bon kunnen behalve (sport)kleding, ook een goede schooltas of schoenen worden gekocht. De kledingcheque is vooral in Capelle te besteden. Dat is dan weer goed voor de lokale ondernemers”. #kooplokaal

#warmcapelle

De gemeente Capelle wil iedereen die in deze dure tijd met geldzorgen zit, zo goed mogelijk helpen. Bijvoorbeeld met warme kamers, voedselkastjes en nu ook € 100 extra voor kinderkleding. Het motto van al deze acties is #warmcapelle. De gemeente geeft verder veel informatie over de hulp die bij geldzorgen en  is en de (geld)potjes die er zijn. Dat is allemaal te vinden op: www.capelleaandenijssel.nl/geldzorgen. De Energietoeslag 2022 is op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag nog tot 30 juni 2023 aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio