7.2 C
De Bilt

Liefdeslaantje in Capelle is met 64 liefdestegels verder uitgebreid

Capelle aan den IJssel – Het Oude Laantje dat sinds 2018 is omgedoopt tot Liefdeslaantje zijn 64 nieuwe liefdestegels gelegd. Een laantje met inmiddels 150 tegels van Capelse liefdeskoppels.

Liefdeslaantje

Het Elzenlaantje ( Liefdeslaantje ), zoals het Oude Laantje ook wel bekend staat, is één van de 12 Capelse natuurparels. Het was ooit een laantje naar het Slot van Capelle en werd gebruikt om naar de kerk te gaan. In de loop der jaren veranderde de route en het aanzicht van het laantje.

Wethouder Ans Hartnagel: ‘We zijn blij dat we dit jaar weer een groot aantal liefdestegels mogen plaatsen. Door de maatregelen kunnen we er helaas geen fysiek moment van maken, maar alle liefdesparen krijgen een mooie ansichtkaart met een foto van hun tegel’.

In het wandelpad worden liefdestegels van Capellenaren gelegd met persoonlijke boodschappen. De heer Luisman en zijn vrouw zijn blij verrast dat hun liefdestegel vandaag is geplaatst. ‘Onze kinderen en kleinkinderen hebben ons een liefdestegel cadeau gedaan voor ons 10-jarig huwelijk. We gaan deze natuurlijk binnenkort bekijken’.

Een eigen liefdestegel

Capellenaren kunnen een eigen liefdestegel bestellen. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel. Andere Capelse liefdeskoppels kunnen een tegel kopen voor €49,95 en hier een eigen liefdesboodschap op laten zetten.

Kijk voor meer informatie .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio