14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Capelse meiden krijgen certificaat van wethouder Westerdijk

Capelle aan den IJssel – Bij Meidengroep ‘No Filter’ werkten tien Capelse meisjes van 11 – 15 aan zichzelf. Ze deelden ervaringen en leerden van elkaar. Na een jaar vol activiteiten en gesprekken namen ze met meer zelfvertrouwen feestelijk afscheid van de groep.

Meiden van No Filter

Project No Filter helpt Capelse meisjes van 11 – 15 jaar opgroeien tot zelfverzekerde, weerbare jonge vrouwen. Op social media worden ‘filters’ gebruikt om er mooier uit te zien op foto’s. No Filter betekent dus: je bent mooi zoals je bent. In een ontspannen setting praatten de groep over zelfbeeld, sociale media en groepsdruk, seksualiteit en meer. Een van de deelnemers: ‘Bij de meidengroep kan ik echt mezelf zijn. Ik voelde me veilig om alles te bespreken’. Zandia Edhie Hoessein en Yasmina El Azzouzi van Welzijn Capelle begeleidden de groep.

Tentoonstelling

Deze 3e editie van de meidengroep sloot hun jaar feestelijk af met een certificaatuitreiking, hapjes en een tentoonstelling. In de tentoonstelling lieten ze zien wat zij afgelopen jaar hebben gemaakt en gedaan, zoals schilderijen en andere creatieve producten. Ook waren er foto’s te zien van de professionele fotoshoot die van de groep werd gemaakt. Wethouder Harriët Westerdijk reikte de certificaten uit.

Nee leren zeggen

Wethouder Harriët Westerdijk: ‘Ik ben trots op deze meisjes. Dit onderwerp raakt mij. In de Wiekslag hebben deze ijzersterke meiden vanaf vorige zomer een programma doorlopen en aan persoonlijke doelen gewerkt. En met succes. De meiden hebben heel veel kwaliteiten en zijn prachtig zoals ze zijn! Ik vind het mooi dat zo’n programma in Capelle aan den IJssel bestaat. Dat wij jonge meiden op deze manier de kans geven om sterker en zelfbewuster te worden – waardoor zij wanneer nodig NEE kunnen zeggen bij grensoverschrijdend gedrag. In het gewone dagelijks leven, op straat of op social media.’

Er is veel vraag naar een vervolg van het succesvolle No Filter-project vanuit andere Capelse meiden. Ook bij JWC is de wens om een nieuwe groep te starten groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio