1.5 C
De Bilt

Capelse Veiligheidsdag voor jong en oud op zaterdag 30 september bij gemeentehuis

Capelle aan den IJssel – Zaterdag 30 september presenteren op de Capelse Veiligheidsdag brandweer, politie, ambulancediensten, handhaving en de reddingsbrigade zich aan het grote publiek in Capelle. Jong en oud kunnen van 10.00 uur tot 17.00 uur genieten van demonstraties, voertuigen en activiteiten. Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Rivierweg in Capelle aan den IJssel.

Capelse Veiligheidsdag

Op de Veiligheidsdag zijn brandweer, politie, ambulancediensten, EHBO, handhaving en de Reddingsbrigade aanwezig met voertuigen en demonstraties. De hulpdiensten presenteren zich zodat bezoekers een beeld krijgen van het dagelijkse werk van onze belangrijke hulpverleners.

Burgemeester Oskam met Capelse brandweermensen
Burgemeester Oskam met Capelse brandweermensen – Foto: Frank de Roo

Ook geven de hulpdiensten diverse demonstraties. Spectaculair zijn de demonstraties met politiehonden en het openknippen van een autowrak. De reddingsbrigade heeft speciaal voor kinderen activiteiten. Ook is er voor kinderen een springkussen en een klimboom. Tijdens deze dag trakteert de gemeente op lekkere hapjes.

Hoe kun je een vlam in de pan doven?
Hoe kun je een vlam in de pan doven? – Foto: Frank de Roo

Kom met de fiets

Omdat de Veiligheidsdag vaak veel publiek trekt wordt geadviseerd om lopend of met de fiets te komen. Fietsen kunnen worden geparkeerd in de fietsenstalling naast het gemeentehuis. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de (gratis) parkeergarage bij de Koperwiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio