CDA biedt petitie aan “zorg dichtbij en voor iedereen bereikbaar”

Vlaardingen – Gisteren hebben CDA raadsleden uit Vlaardingen, Marieke Thommis en John Huf een petitie met ruim 1.300 handtekeningen aangeboden aan Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarin wordt opgeroepen om de kinderverpleegkunde en de kraamafdeling te behouden in het Waterweg gebied.

In een prettig gesprek is er verder gesproken over de toekomstplannen van Franciscus. Hierbij heeft Marjolein Tasche aangegeven dat Franciscus ook de zorg zoveel mogelijk thuis of dichtbij huis wil bieden, maar dat het soms verder weg is om kwaliteitsredenen. Tevens is er gesproken over het Franciscus Oncologiecentrum in locatie Vlietland, waar alle patiënten uit beide regio’s behandeld worden en de grote investeringen, die komende jaren gedaan gaan worden in Franciscus Vlietland.

Petitie gestart door CDA Vlaardingen

Na het bericht van Franciscus Vlietland over de verplaatsing van de klinische kinderverpleegkunde van Schiedam naar Rotterdam door personeelstekort en de concentratie van acute verloskunde om kwaliteitsredenen, is het CDA Vlaardingen vorig jaar een petitie gestart. Het CDA wil de zorg dichtbij houden en voor iedereen bereikbaar. De Franciscus locatie in Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken.

Zorgen om reistijd

Vanuit Holy-Noord is de reistijd met het OV minimaal een uur en met de drukte en bij filevorming op de A20 kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Deze zorgen zijn duidelijk uitgesproken in het gesprek en worden door het ziekenhuis meegenomen in de gesprekken met verloskundigen en huisartsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img