1.5 C
De Bilt

Congres over cybercrime met Kees van der Spek speciaal voor ondernemers uit Schiedam, Maassluis en Vlaardingen

Eén op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van computercriminaliteit en de dreiging neemt alleen maar toe. Om ondernemers te wapenen tegen cybercrime, organiseert Platform Veilig Ondernemen (PVO) regio Rotterdam samen met de gemeente Schiedam op vrijdagavond 13 oktober een leerzame bijeenkomst voor ondernemers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Journalist en programmamaker Kees van der Spek begeleidt de avond, vertelt ervaringen uit de praktijk en haalt boeiende sprekers naar voren.

Wethouder Frans Hamerslag: “De gevolgen van een cyberaanval op een onderneming zijn vaak niet te overzien. Het is daarom belangrijk dat ondernemers zich wapenen tegen cybercriminelen. Wij adviseren ondernemers hier graag in.”

De gevolgen van cybercrime en hoe je te wapenen ertegen

De eerste spreker van de avond, Xander Koppelmans, is een ervaringsdeskundige. Hij verloor zijn bedrijf, huis en huwelijk als gevolg van een hack. IT-specialist Tom de Haan gaat daarna in op de risico’s en welke maatregelen ondernemers kunnen nemen om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van een cyberaanval. Rens Lambert van het cybercrimeteam van de politie vertelt over de huidige aanpak van cybercriminaliteit en waarom het zo belangrijk is om aangifte te doen. De avond wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij ondernemers vragen kunnen stellen.

Aanmelden

Ondernemers uit de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kunnen gratis deelnemen, als ze zich aanmelden via onderstaande link.

  • Datum: vrijdag 13 oktober 2023
  • Tijd: 18.00 tot 22.00 uur
  • Locatie: Theater aan de Schie, Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam

Aanmelden kan via: https://pvo-rotterdam.nl/agenda/cybercrimecongres-schiedam/

Ondernemers kunnen voorafgaand aan het programma aanschuiven voor een lichte maaltijd en een drankje. De avond wordt afgesloten met een borrel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio