Containerschip vaart tegen Willemsbrug met te hoge lading

Rotterdam – Begin van de middag voer een Duits containerschip tegen de Willemsbrug in Rotterdam aan. Het schip, met ook nog een duwbak ervoor, was beladen met grote containers. Door de aanvaring verdwenen zeker 3 containers in de Maas.

Containerschip kon niet meer terug

Op beelden is duidelijk te zien dat de stuurhut van de schipper zich achter een laag containers bevond. De bovenste laag containers stak duidelijk boven het dek van de brug uit. Ooggetuigen zagen het schouwspel en gaven aan dat dit wel overduidelijk fout moest gaan. Hoewel de schipper nog uit alle macht probeerde erger te voorkomen door voluit in zijn achteruit te gaan, bleek dat te laat voor het containerschip.

Tij en stroming

Het schip zelf bleek lege containers te vervoeren, waardoor het al niet diep in het water lag. Daarnaast was het ook nog vloed, waardoor het schip extra hoog lag. Door de sterke stroming hielp het achteruitvaren ook niet meer en kon de aanvaring met de Willemsbrug niet meer voorkomen worden. De brug schoof dus meerde containers van het schip af. Deze zijn inmiddels geborgen en bleken geen inhoud te hebben.

Al het verkeer tijdelijk stil gelegd

Doordat er mogelijk schade aan de brug was ontstaan, moest er een inspectie worden uitgevoerd. Zolang niet duidelijk was welke schade de Rotterdamse brug had opgelopen, werd zowel het scheepvaartverkeer onder, als het wegverkeer op de Willemsbrug stilgelegd. Achteraf bleek de schade beperkt tot een paar lichten. Er zal nog wel verder onderzoek verricht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img