19 C
De Bilt

Coronaherdenkboom geplant in Hendrik-Ido-Ambacht

Woensdag 29 maart is in het Sandelingenpark in Hendrik-Ido-Ambacht de coronaherdenkboom geplant. Initiatiefnemer Egbert Schutte en raadslid Marijke Gommans  verrichtten de officiële planthandeling. Burgemeester Heijkoop en wethouder Ralph Lafleur onthulden vervolgens het herdenkbordje.

De Coronaherdenkboom

De boom is een initiatief van inwoner Egbert Schutte. Hij overleefde het coronavirus ternauwernood. In een brief aan de gemeente schreef hij: “… Er lopen honderden Ambachters rond met de gevolgen van corona en/of het verlies van een dierbare. Is het daarom een idee om een mooie coronaherdenkboom te plaatsen? Dat is een mooi gebaar naar familieleden.”

Plek om te herdenken

“We werken graag mee aan dit verbindend initiatief van de heer Schutte”, zegt burgemeester Jan Heijkoop. “Corona had enorme invloed op onze samenleving. En nog steeds ervaren mensen beperkingen of verdriet als gevolg ervan. Goed dat er nu een plek is waar ieder op eigen wijze daarbij stil kan staan.” Ook vanuit de gemeenteraad was er bijval voor dit initiatief.

Hoop voor de toekomst

Wethouder Ralph Lafleur (Openbaar groen): “Met de coronaherdenkboom, een koningslinde, in het Sandelingenpark en het bankje erbij bieden we een plek waar mensen elkaar weer kunnen ontmoeten. Een plek waar we alleen of met elkaar stil kunnen staan bij de grote invloed van corona en tegelijk hoop uit kunnen putten voor de toekomst.”

Op verzoek van de gemeente schreef dichter Joke van der Ark al tijdens de coronaperiode het gedicht ‘Hoop’. Zij droeg dit gedicht voor tijdens de bijeenkomst in het park in Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoop

Het was als een nare droom

waarin we waren beland

We wisten niet echt

wat we moesten.

Het onschuldige snotteren

en hoesten

ontaardden al snel in iets

dat ons allemaal raakte.

Het verdriet waarde rond

en klopte aan bij menigeen.

We deden ons best om

afstand te bewaren

en steunden elkaar

waar we konden.

Hoop is abstract, maar

niet vluchtig.

Door op haar te bouwen

kunnen we vertrouwen

©Joke van der Ark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio