19.2 C
De Bilt

Meldingen belangrijk bij aanpak criminaliteit vastgoedbranche

BARENDRECHT (7 juli 2022) – De gemeente Barendrecht start in samenwerking met Meld Misdaad Anoniem een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Bijvoorbeeld voor drugs, de opslag van illegale goederen of om crimineel geld wit te wassen. Burgemeester Veldhuijzen: “Dit heeft impact op de veiligheid in Barendrecht en het schaadt uiteindelijk ook de branche zelf.”

Makelaars, notarissen, taxateurs, vastgoedbeheerders, hypotheekadviseurs, accountants en belastingadviseurs zijn soms op de hoogte van criminaliteit. Zij zien in hun werk afwijkingen zoals ongebruikelijke betalingen, scheve prijsverhoudingen, vervalste documenten en dossiers die niet kloppen.

Bewust worden van misbruik

Burgemeester Veldhuijzen: “Dit soort criminaliteit zet de veiligheid van onze inwoners en ondernemers onder druk. We willen dit aanpakken. Het is daarom van groot belang dat mensen uit de sector misstanden melden. De campagne heeft als doel vastgoedmedewerkers bewuster te maken van signalen van misbruik. Daarom steunen wij als gemeente deze landelijke campagne.”

Melden criminaliteit helpt!

Het is belangrijk dat medewerkers uit de vastgoedbranche weten dat zij bij Meld Misdaad Anoniem veilig kunnen melden. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt (geen politie). Melden kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers behandelt meldingen zorgvuldig. Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar de politie waardoor dagelijks zaken worden opgelost.

Meld Misdaad Anoniem zorgt tijdens de campagne voor landelijke en regionale media-aandacht en zoekt samenwerking met landelijke brancheorganisaties en vak websites. De gemeente sluit zich bij de campagne aan en stuurt gericht een mailing aan lokale ondernemers en organisaties. Ook zet de gemeente haar eigen mediakanalen in.

Zie voor meer informatie de campagnepagina van Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/campagnes/vastgoed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio