21.1 C
De Bilt

Dag van het Park in het Capelse Schollebos: historisch feest voor de hele familie op zaterdag 22 en zondag 23 juni

Capelle aan den IJssel – Op 22 en 23 juni is er in het Schollebos de Dag van het Park. Bezoekers worden welkom geheten in een middeleeuws kampement, dat is opgeslagen nabij de Watervallei in het Schollebos. Het is een historisch feest waar iedereen gratis terecht kan tussen 12.00 – 17.00 uur. Voor jong en oud is er van alles te beleven in middeleeuwse sferen. 

Het evenement heeft een aantrekkelijk programma dat geheel gratis is voor alle bezoekers. Van een workshop zwaardvechten en middeleeuwse spelletjes tot het proeven van hapjes uit die periode en een spannende eindshow waar de jonge ridders aan mee kunnen doen. Er is een middeleeuwse goochelaar, er zijn echte narren die hun acrobatische kunsten vertonen en er is middeleeuwse muziek.

Dag van het Park

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson kijkt uit naar de Dag van het Park: “Het is een geweldig leuk evenement voor alle Capellenaren, jong en oud. Ook veel mensen uit de regio bezoeken de Dag van het Park. Geweldig dat we het bijzondere evenement ook dit jaar weer kunnen organiseren op deze fantastische locatie. En het is de organisatie weer gelukt om een spannend en interessant programma samen te stellen!” 

Het verhaal van 1489 

Dit jaar worden bezoekers meegenomen in het jaar 1489. Jonker Frans van Brederode, leider van de Hoekse opstandige edelen, heeft Rotterdam bezet en probeert vanaf daar ook andere steden in handen te krijgen. Capelle aan den IJssel is tot dan buiten schot gebleven, maar de troepen van Jonker Frans zijn nu in de bossen rondom Capelle gezien. Zou alles ook dit keer goed gaan? 

Arts & Crafts markt 

Naast het middeleeuwse kampement is er een Arts & Crafts markt waar 24 lokale standhouders hun mooiste waren laten zien: houtbewerkers, schilders, een imker, een goudsmid, henna tattoos, vintage artikelen, edelstenen, gegraveerde glazen, echte Engelse fudge, Viking sieraden en nog veel meer. 

Ook zijn er stands met eten en drinken. 

Vervoer en parkeren 

De organisatie van het evenement raadt bezoekers aan zoveel als mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos komen. Rond het stadspark is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen; deze zijn gereserveerd voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart. 

Een goed alternatief is het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Capelle. Van daar uit vertrekken gratis pendelbussen die bezoekers tot aan de ingang van het Schollebos brengen.  

Meer informatie en het programma van de Dag van het Park is te vinden op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel: https://www.capelleaandenijssel.nl/dagvanhetpark  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio