1.8 C
De Bilt

Dag van het stadsplein in Capelle aan den IJssel op 24 maart

Capelle aan den IJssel – Donderdag 24 maart houdt de gemeente Capelle de Dag van het Stadsplein. Op deze dag presenteert de gemeente het voorlopig ontwerp van het Stadsplein. Bewoners worden uitgenodigd om hun mening te geven op de plannen en mee te praten. Ook na deze speciale gaat de gemeente op verschillende manieren in gesprek met Capellenaren over het voorlopig ontwerp.

Stadshart als gezellige huiskamer

Wethouder Struijvenberg: “Het Stadsplein is het stadshart van Capelle en moet een gezellige huiskamer worden. De afgelopen jaren is er rond het plein al veel gebeurd. Zo is en wordt het RET metrostation aangepast. Daarnaast is er een parkeergarage gekomen, is De Koperwiek opgeknapt en de Rivierweg en omliggende straten van het plein hebben een complete nieuwe inrichting gekregen. Nu is het tijd om van het Stadsplein de huiskamer van Capelle te maken, waar plek is voor iedereen.”

Impressie stadsplein water en groen
Impressie plein water en groen – Afbeelding: gemeente Capelle aan den IJssel

Meer groen en fonteinen

De eerste stappen voor de herinrichting van het Stadsplein zijn al in 2015 genomen. Uit een enquête onder Capellenaren bleek dat de inwoners een aantrekkelijk groen plein willen met een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca, een levendige weekmarkt, makkelijk bereikbaar en met voldoende activiteiten voor jong en oud. In het voorlopig ontwerp is met deze wensen rekening gehouden.

Kleiner, moderner, meer sfeer

Er is gekozen voor een kleiner plein met een aantrekkelijk bestrating, met modern straatmeubilair en sfeerverlichting. Wethouder Struijvenberg: “In het ontwerp is de wens van de bewoners meegenomen voor meer groen, ruimte voor terrassen en waterfonteinen op het plein. Ook knappen we het Amnestyplein op met veel groen en een vlonder bij het water. Vanzelfsprekend is er ook voldoende ruimte voor de wekelijkse markt.”

Impressie stadsplein zitjes
Impressie plein zitjes – Afbeelding: gemeente Capelle aan den IJssel

Dag van het Stadsplein

Het voorlopig ontwerp wordt op de Dag van het Stadsplein op 24 maart 2022 aan de Capellenaren gepresenteerd . Dat gebeurt met tekeningen, impressies en een grote maquette. Wethouder Struijvenberg: “Het is ontzettend belangrijk dat de Capellenaar zich helemaal thuis voelt op het Stadsplein. Het moet voor iedereen ‘mijn Stadsplein’ worden. Daarom hebben de bewoners een stem bij het vaststellen van het voorlopig ontwerp. Op en na de Dag van het Stadsplein gaan we op verschillende manieren in gesprek over dit ontwerp.”

In gesprek met Capellenaren

Ondernemers en omwonenden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor een uitgebreid gesprek over het voorlopig ontwerp. Daarnaast wordt de Marktcommissie geraadpleegd. Op het Publieksplein in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 komt een gedetailleerde maquette van het plein en kunnen Capellenaren hun mening geven. Op de weekmarkt gaan ambtenaren in gesprek met de bezoekers.

Definitief ontwerp

De opmerkingen van Capellenaren worden meegenomen bij het maken van het definitief ontwerp. Daarna krijgt de gemeenteraad dit voorgelegd. Als alles volgens plan verloopt kunnen de werkzaamheden over een klein jaar beginnen. Begin 2024 is er dan een nieuw en modern Stadsplein.

Meer informatie: https://bit.ly/36hzmys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio