3.2 C
De Bilt

Derde Capelse buurtbus en nieuwe route lijn 383 Arriva van start

Capelle aan den IJssel – Sinds gisteren vervangt de Capelse Buurtbus in samenwerking met Arriva lijn 383 de vervallen RET buslijn 37 in Capelle. Onder andere het IJsselland Ziekenhuis blijft hierdoor goed bereikbaar. 

Het openbaar vervoer had door de coronacrisis een enorme terugval in reizigersaantallen en inkomsten. Ook de RET moest hierdoor bezuinigingen doorvoeren, onder andere lijn 37 is tijdelijk opgeheven.

Goed bereikbaar IJsselland Ziekenhuis

De drie bussen zullen zorgen dat de route van lijn 37 wordt ingevuld. Daarmee blijft het IJsselland Ziekenhuis op werkdagen goed bereikbaar voor Capellenaren die als patiënt of bezoeker naar het ziekenhuis moeten.

Lijn 383 rijdt extra

Naast de buurtbus neemt vervoerder Arriva met buslijn 383, de route Capelle Centrum – Capelsebrug over van lijn 37. De buurtbus en lijn 383 rijden op werkdagen samen 2 tot 3 x per uur op deze route. Hiermee is het drukst bezette gedeelte van de route van lijn 37 beter bereikbaar dan voorheen.

Nieuwe routes buurtbus
Nieuwe routes buurtbus en Arriva 383. Afbeelding: RET

Dienstregeling

De dienstregeling van de Capelse buurtbus is te vinden op www.ret.nl en die van lijn 383 van Arriva op www.arriva.nl. Afgelopen maanden zijn Capellenaren uit de directe omgeving van buslijn 37 onder andere geïnformeerd via een bewonersbrief en overige Capelse reizigers met posters in de bushaltes en flyers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio